Egyéb sikereink Friss hírek Kiemelt hírek

Robbant a RICSILLA bomba: Zsolnay Gyöngyi Zalaegerszegen …

 

 

RICSILLA Sport: Szeretnénk, ha Zsolnay Gyöngyi hazacsábítása követendő példa lenne!
Az ország egyik legelismertebb utánpótlás szakembere Zalaegerszeget és a RICSILLA Sportot választotta…

 

 

A RICSILLA Sportszolgáltató Kft. tulajdonosai Mészáros Richárd és Mészárosné Darida Csilla olyan lépésre szánták el magukat, amely remélhetőleg sokak számára utat mutat, mert a legtehetségesebb magyar embereknek itthon a helyük, pláne ha olyan területen munkálkodnak, ahol szeretett hazánk fiataljainak van szüksége tudásra, tapasztalatra, szeretetre.

A RICSILLA Sport Zala megye és a régió legnagyobb kosárlabda utánpótlás nevelő bázisává lépett elő mindössze két év alatt, a maga 260 igazolt játékosával, 16 csapatával. 11 edző és számos sportmunkatárs fáradozik azért, hogy a jelenleg 8 különböző településen folyó munka egyre magasabb szintet érjen el és rövid időn belül az ország meghatározó utánpótlás centrumává váljék. Mivel a szervezet építkezése egyelőre az U11-12-es korosztályokat érinti, így a felmenő rendszer teljes kiépüléséig legalább 500 sportoló folyamatos versenyeztetését prognosztizálják a klubnál.

A gyorsan érkező eredmények, továbbá a sportolók és a sportszakemberek nagy száma miatt bátor lépésre szánta el magát a Mészáros házaspár: megteremtették a feltételeit annak, hogy emelve a tétet, egy igazi „nagyágyút” szerződtessenek szakmai igazgatónak.

A tulajdonosok erre a posztra az általuk legjobbnak vélt szakembert kérték fel, aki a napokban el is kötelezte magát a RICSILLA irányába. Hosszú hónapokat vett igénybe, hogy minden körülmény összeálljon, de boldogan jelenthetjük be: Zsolnay Gyöngyi idén augusztusban Zalaegerszegre költözik és az Egyesült Királyságban az Oaklands Wolves Basketball Academy-nél betöltött utánpótlás szakágvezetői pozícióját, a RICSILLA Sport Kft. szakmai igazgatói posztjára cseréli!

Feladata rendkívül sokrétű lesz: a kisebb települések szakmai koordinálásán túl, a tulajdonosok elsősorban Zalaegerszegnek a RICSILLA minőségi tehetséggondozó programba való bekapcsolását várják tőle, mert Zalaegerszeg megérdemli a mesebeli „királylányt”, aki ha megcsókolja az elvarázsolt békát, újra daliás királyfivá válik!

A RICSILLA Sport vezetői remélik, sok cégvezető követi majd attitűdjüket, mert hitük szerint a külföldön élő zseniknek itthon a helyük, szükség van rájuk, és nekik is szükségük van hazájukra…

 

Zsolnay Gyöngyi férjezett, férje Vujity Tvrtko (író, újságíró, riporter)

Gyermekeik: Vujity-Zsolnay Benjamin (2002), Vujity-Zsolnay Barnabás (2003), Vujity-Zsolnay Bendegúz (2011)

 

 

Szakmai életútja:

  • 2016-2018 Oaklands Wolves Basketball Academy, Utánpótlás szakágvezető, U18 lány csapat 3. hely a premier ligában Angliában.
  • 2017 U15 válogatott edző, EAST regió, U13 kiválasztó program vezetője Hertfordshire-ben.
  • 2012-2018 Dobd a kosárba! MKOSZ utánpótlás-fejlesztési program, programvezetője/ könyv szerzője
  • 2014-2015 Dávid Kornél KA Női Utánpótlás Szakágvezető, U15-17 leány csapat vezetőedző. Ifjúsági Világjátékok győztes U16 lány kategóriában Klágenfurt-ban.
  • 2012-2014 FKC Női U12-14 vezetőedző.
  • 2002-2011 Zsolnay Gyöngyi Kosárlabda Sporttábor.
  • 2006 nyara: Camp Olympic Sporttábor (Rockville, MD, USA), vezető tréner.
  • 1993-2001 professzionális kosárlabda játékos (PVSK, DKSK), /4X bajnok 4X kupagyőztes, Euroliga bronzérmes.
  • 1993-2000 magyar válogatott játékos (110 alkalommal)

 

Tanulmányok:

  • 2012-2013 Testnevelési Egyetem, Budapest Kosárlabda Szakedző
  • 2006 USA, Washington Camp Olympic
  • 1993-1999 PTE, Pécs Testnevelési egyetem, testnevelő tanári diploma

 

Kitüntetések:

  • Pro Communitate díj Pécs
  • Siófok Városáért díj

 

 

Szerző:

Vig Bálint

Technikai vezető

RICSILLA Sport