Egyéb sikereink Friss hírek

Becshelyen is útnak indítottuk a RICSILLA Rakétát!

Nagyot robbant a RICSILLA BOMBA, amikor is 2018. december 17-én délelőtt 10 órakor ünnepélyes keretek között átadásra került a becsehelyi Általános Iskola felújított, korszerűsített tornaterme. A felújítással nem titkolt szándékunk volt a kosárlabda népszerűsítése a letenyei járáshoz tartozó Zala megyei kis községben. Becsehely a kosárlabda szempontjából „szűz területnek” mondható, hisz Németh Géza becsehelyi polgármester szavaival élve, itt nem volt eddig hagyománya a kosárlabdának. A RICSILLA üstökös fénye azonban Becsehelyen is megcsillant, és 2018 második felében elkezdődött az Általános Iskola tornatermének rekonstrukciója.

A beruházás mintegy bruttó 103 millió forintból valósult meg, melynek 70%-a TAO támogatásokból, 30%-a pedig önrészből adódott. Az önrészhez hozzájárult a becsehelyi Önkormányzat 5 millió forinttal, a fennmaradó részt pedig a RICSILLA Kft. saját forrásból biztosította.

A rekonstrukció során a sportburkolatok lecserélésre kerültek a legkorszerűbb sportparkettára, megvalósult a tornateremben lévő összes nyílászáró cseréje, valamint a fűtésrendszer is korszerűsítésére került. Számos sporttechnológiai újítás valósult meg, első sorban 2 db elektromosan leengedhető kosárpalánk, 4 db oldalra hajtható kosárpalánk, mindegyik magasságállító szerkezetekkel szerelve, fixtelepítésű eredményjelző, mászókötél tartó konzol, védőhálók újrakonszignálása, pályafestés, pályadekoráció.

Az ünnepélyes átadón beszédet mondott Simonné Benkő Edit, a becsehelyi Általános Iskola igazgatója, Németh Géza polgármester, Bene Csaba  a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint a RICSILLA Kft. tulajdonosai Mészáros Richárd és Mészárosné Darida Csilla is. Megtiszteltetés, hogy a rendezvényen részt vett, és egyúttal beszédet is mondott Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára. A rendezvény fénypontja volt, mikor Horváth Gábor becsehelyi plébános felszentelte az újonnan elkészült tornatermet.

 

Az átadó végén Zsolnay Gyöngyi (Gyöngyi néni), és Mészáros Richárd (Ricsi bácsi) fokozva a jókedvet és a hangulatot kosárlabdázásra invitálta az első, második és harmadik osztályos gyerekeket.

Sportszervezetünk hálás szívvel köszöni mindazok segítségét, akik a kimondott szavak szintjén túl tevőlegesen is hozzájárultak Becsehely település sportéletének RICSILLÁS módon történő fejlesztéséhez és az ott élő gyermekek szeretett sportágunkba való bekapcsolásához.

Nagybetűs köszönet és hála Bodnár Péter MKOSZ főtitkár úrnak, Molnár Zoltánné alpolgármester asszonynak, Németh Géza polgármester úrnak, Simonné Benkő Edit iskolaigazgató nőnek és két RICSILLA munkatársnak, Zarka Lászlónak és Pais Lászlónak, akik fáradságot nem ismerve dolgoztak a legmagasabb minőség elérésén.