Egyéb sikereink Friss hírek

Újabb CSILLAG született a RICSILLA egyre fényesebb égboltján…

Bíró Csenge az első lány RICSILLAG, gratulálunk!

Hagyományainkhoz híven sportszervezetünk legnagyobb elismerésében csak az részesülhet, aki példaként állítható a többiek elé, tehát egyrészt sikeres a tanulmányiban, másrészt nem csupán elkötelezettje szeretett sportágunknak, hanem tartósan kimagasló teljesítményt nyújt edzéseken és mérkőzéseken egyaránt.

Nehezen találni szavakat, amikor Csengéről és a kosárlabdához való hozzáállásáról kell szót ejteni, hiszen ha azt írnánk, hogy tökéletes, az sem adná vissza mindazt, amit ez a 2006-ban született leányzó képvisel, és ami nap, mint nap motivációt jelent mindazon szerencsés edzők és játékostársak részére, akik dolgozhatnak vele.

Bíró Csenge sportszervezetünk szarvasi ágának oszlopos tagja, aki ötödikes korában először kézilabdázni kezdett, majd mellette párhuzamosan kosárlabdázott is. Fél évet követően azonban a kosárlabda mellett tette le a voksát, mert elmondása szerint jobban tetszett neki a technikásabb, gyorsabb játék. Komoly érdemei voltak a tavalyi U12-es vegyes csapat kiemelkedő szereplésében, akik a bajnokság során a „G” csoporttól egészen a „B” csoportig meneteltek. Idén pedig a GFF-Gyakorló Iskola színeit képviselve csapatával megnyerte a Diákolimpia B33 kosárlabda megyei döntőjét.

A szakmai vezetés és Csenge edzői (Darida Károly és Darida Károlyné) azonban további fejlődése érdekében úgy döntöttek, hogy a 2018/19-es szezont már a Zala megyei RICSILLA U14-es lány csapatában kezdi. Ez azonban egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen hétköznaponként Szarvason edz, hétvégenként pedig, amikor csak teheti, felszáll a RICSILLA Rakéta buszra és jön a messzi Dunántúlra válogatott edzőtáborokba (800 km/hétvége, havonta 2-3 alkalommal!), hogy magába szívjon mindent, amit csak edzői csapatunk adhat neki. Természetesen iskolai szünetekben is állandó vendégünk a RICSILLA központban és van, hogy a lányok edzését követően a fiúkét is végigdolgozza. Nem lehet megszakítani, mert komoly céljai vannak és tudja, hogy azokat csak átlagon felüli minőségű és mennyiségű edzésmunkával lehet elérni.

Fanatikus hozzáállásának és szorgalmának köszönhetően egyedi fizikummal és futógyorsasággal bír és attól függetlenül, hogy korosztályát tekintve még csak elsőéves serdülő, kénye-kedve szerint cikázik az ellenfelek játékosai között és szorgosan termeli a pontokat, idén eddig meccsenként átlagban 30-at! Támadójátéka nem csupán a sebessége, hanem a szarvasi alapok adta kétoldalisága miatt is hatékony, amely remek passzokkal és a társak kiszolgálásával is párosul. Védekezésével pedig képes őrületbe hajszolni ellenfeleit, ami nem csoda, hiszen ő minden nap fiúkkal edz, akikkel szemben megtanulta a kellő agresszivitást és a gyors döntéshozatalt.

Hamisítatlan élsportolói jellemvonásokkal rendelkezik Csenge és vad oroszlánként küzd a mérkőzéseken, a meccsek után viszont egy őszinte, mély érzésű, igazán jó humorral megáldott lány, akire méltán lehet büszke minden edző, aki vele foglalkozik.

Így tehát a lehető legjobb helyre került az első lány RICSILLAG titulus! Igyekszünk mindent megtenni, hogy a benned rejlő valamennyi erényed szárnyra kapjon, és messze repítsen, oda ahová magyar lányok csak ritkán jutnak el!!!

Befejezésképpen egy történet hősünkről, ami többet mond minden szónál: történt egyszer nyáron, hogy Csenge szokásos bentlakásos képzőtáborunkban vett részt Zalaegerszegen és hétfőtől – péntekig napi 6 óra edzést vezényeltünk a táborlakóknak. Jól bírták a kemény munkát, de azért a pénteki napon már voltak csapattársai, akik komoly fáradsággal küszködtek. Lezártuk a tábort délután és a szarvasi gyerkőcök Darida Ildikó technikai vezetővel együtt hazaindultak. Ildikó rendszeresen jár ki futni hosszabb távokat szabadidejében és elhatározta, hogy ha hazaérnek másnap nekikerekedik és elfut Szarvasról Békésszentandrásra, majd vissza, ami cirka 10-12 km. Elképzelését megosztotta a buszon utazó gyerekekkel, akik ne felejtsük el, hogy 11-12 éves lányok és fiúk voltak. Másnap természetesen Ildikó nekiindult a két települést összekötő bicikliúton a futásnak, de ezúttal nem magányosan rótta a hosszú kilométereket, mert a buszúton betársult egy vállalkozó szellemű játékos is, az akkor még csak 11 éves Csenge, aki hogy fejlődjön a bal kezes labdavezetése, vitt magával egy kosárlabdát is, és ha már vitte, akkor 12 kilométeren át pattogtatta is a kerékpárúton… „Mi szeretnél lenni nagykorodban, Csenge?” – tettük fel neki minap a kérdést. A válasz elég egyértelmű volt: „Kosaras!”