Friss hírek

Közel 100 RICSILLÁS palántától volt hangos Marcali Sportcsarnoka vasárnap…

Zsolnay Gyöngyi vezette petőfis csapatunk nagyon kiemelkedik a régiós mezőnyből…

Kosárpalánta bajnokság, Dél-Nyugati régió II. forduló, 2019-02-03, Marcali Sportcsarnok, 10.00

Sportszervezetünk legfiatalabb zalai kötődésű igazolt játékosai is csatlakoztak hétvégén az MKOSZ által életre hívott Kosárpalánta program bajnoki küzdelmeihez. Ez a program általános iskolákra épülő, de mégis sportklubok által szakmailag felügyelt versengés, amely rendkívül jó szolgálatot tesz, az előkészítő korosztályainkban pallérozódó sportolóink fejlődése érdekében. Általános iskola 1-4 osztályosok számára nyújt lehetőséget arra, hogy a kosárlabda sport alapjait játékos formában elsajátíthassák, és így képzetten és motiváltan érkezzenek a gyerkőcök abba a korosztályba, ahol a versenyrendszer már a kétkosaras játékot helyezi előtérbe 10-11 éves koruk környékén. Ezúton is szeretnénk megköszönni az MKOSZ-nek ezt a kitűnő lehetőséget, sokat segít céljaink megvalósításában.

Kilenc csapattal, közel 100 alsó tagozatos gyermekkel érkeztünk a rendezvényre négy településünkről, amely logisztikailag és egyéb járulékos szempontból nagy kihívást jelentett számunkra. A feladatot azonban sikeresen teljesítettük, amiért nagy köszönet a felkészítő edzőknek, a kísérő pedagógusoknak és a szülőknek!

A Zalalövői Általános Iskola három osztállyal érkezett Novák Nóra edzőnk vezetésével, a Zalaegerszegi Petőfi Sándor Általános Iskola egy 2. osztállyal vett részt szakmai igazgatónk Zsolnay Gyöngyi mentorálásával, a Lenti Vörösmarty Mihály Általános iskola két osztályát Verein Ádám bácsi gardírozta, és végül, de nem utolsó sorban a Becsehelyi Általános Iskolát érintő három osztályunkat Mészáros Richárd klubvezető menedzselte, akiket nem kis meglepetésünkre elkísért az iskola igazgatónője Simonné Benkő Edit, és két osztály tanítónője is, Iván Ildikó és Tamás Ola nénik.

Nagyon szép eredmények születtek a tornán, és ügyesen helytálltak csapataink. Minden településünkről érkezett valami nem várt extra teljesítmény, de a Zsolnay Gyöngyi repítette Egerszegiek teljesítményén nagyon meglátszott, hogy már év eleje óta pattog a labda a kezükben, és hogy a RICSILLÁS „Tehetségszombatok” életre hívása mennyire innovatív gondolata volt Gyöngyi néninek!

Extra az extrában, hogy éppen vasárnap ünnepelte 8. születésnapját Vujity-Zsolnay Bendegúz, aki egyik legnagyobb reménysége sportszervezetünknek, és ezen a különleges napon a tortája mellé egy kimagasló helyezés is ütötte a markát végül. Boldog szülinapot Bendike!!!


Néhány kiváló eredmény:
Egerszeg Petőfi 2. osztályosok között I. helyezés
Zalalövő 3. osztályosok között II. helyezés
Becsehely 1. osztályosok között II. helyezés
Lenti Vörösmarty 2. osztályosok között III. helyezés

Szívből gratulálunk gyerekek teljesítményetekhez és dolgozzatok keményen tovább, hogy ne csak a régiónkban, hanem az egész országban megtudják, hogy a RCSIILÁSOK a legjobbak!

« 1 A 2 »