Egyéb sikereink Friss hírek Kiemelt hírek

Élsport vagy tömegsport? A zalalövői iskola RICSILLÁS lányai megválaszolták a kérdést..

Hihetetlen sztori: városkörnyéki bajnok a Zalalövői Általános Iskola!

Török Róbert a ZKTE elnöke már három éve nem kér vidéki hőseinkből…

 

Kosárlabda Diákolimpia III. korcsoport Városi Döntő

Helyszín: Zrínyi Miklós Gimnázium, Zalaegerszeg

Időpont: 2019.02.25. 09.00-15.00

MKOSZ ellenőr: Hersics László

Játékvezetők: Németh Csaba, Novák Marcell

 

Petőfi-Dózsa Általános Iskola – Zalalövői Általános Iskola 14 – 54 (4-22, 6-20, 4-12, -)

ZALALÖVŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA: Bíró Cintia (25), Szabó Lara (12), Simon Petra (5), Horváth Hanna (4), Simon Laura (4), Krizsán Kata (2), Pataki Lola (2), Altinger Zsófia, Grózinger Gabriella, Darvas Amira, Szücs Vanda, Varga Kinga, Fekete Jázmin, Tóth Emese;
Edzők: Mészáros Richárd, Novák Nóra

 

Zalalövői Általános Iskola – Petőfi-Dózsa Általános Iskola 63 – 40 (13-4, 22-14, 16-10, 12-12)

ZALALÖVŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA: Bíró Cintia (19), Horváth Hanna (18), Altinger Zsófia (12), Szabó Lara (10), Simon Laura (4), Simon Petra, Krizsán Kata, Pataki Lola, Grózinger Gabriella, Darvas Amira, Szücs Vanda, Varga Kinga, Fekete Jázmin, Tóth Emese;
Edzők: Mészáros Richárd, Novák Nóra

 

Edzői értékelés, Mészáros Richárd: Történelmi pillanatnak lehettek tanúi a jelenlévők, hiszen a Zalalövői Általános Iskola még soha nem nevezett diákolimpián kosárlabda csapatot! Mivel Zalaegerszegről és környékéről csupán két iskola indult idén ebben a korcsoportban, így nem kisebb feladat elé nézett csapatunk, minthogy élete első mérkőzésén megküzdjön a Zala Volán NB I-es csapatának utánpótlás játékosaival tűzdelt, és egyik legkiválóbb képzőedzőjük által felkészített Petőfi – Dózsa Általános Iskola Csapatával.

A feldobás pillanatától egészen a második, visszavágó mérkőzés végéig olyan dolgok történtek a küzdőtéren, amelyeket a legtehetségesebb forgatókönyvírók sem mertek voltak papírra vetni: „Faluról” beutazó leánykáink átgázoltak nagynevű ellenfelünkön, mégpedig nem is akárhogyan!
Első meccsünkön le sem kellett játszanunk az utolsó negyedet, mert a diákolimpiákon alkalmazott egyik speciális szabály szerint 40 pont különbségnél leléptetik a vesztes felet, magyarul lefújják a találkozót. El sem akartuk hinni, ami történt, gondoltuk csak egyszer történhet ekkora csoda egy „falusi iskolával”, így szerényen és aggodalommal vártuk a visszavágót, ami néhány órán belül már el is kezdődött.

Lányainknak nagyon tetszett a mesebeli főszerep, ezért újranyergelték csodaparipáikat, és cikáztak oda-vissza, olyan sebességgel a két gyűrű között, hogy sokszor csak a hátukat látták megyeszékhelyi kortársaik. Ezen a találkozón már látszott a csapaton a felszabadultság, és megindító volt látni a lefújás után, angyali arcukon a boldogság örömkönnyeit.
Novák Nóra és a RICSILLA edzői csapata úgy tűnik eredményesen végzi a dolgát Zalalövőn, reméljük és kívánjuk, hogy töretlen marad a fejlődés ezen a szívünkhöz közel álló Zala megyei „elfeledett” településen.

Zalalövői lányaink története nagyon tanúságos, hiszen három évvel ezelőtt a hivatalos működésünkhöz szükséges szervezeti keret híján (Göcsej Sport Klub megszűnése okán) leány kosarasainkat illetően Török Róberthez a ZKTE (Zala Volán) elnökéhez fordultunk segítségért, aki a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezető igazgatója is egyben. Kérésünk csupán annyi volt, hogy had tagozódhassunk be egyesületükbe néhány kb. 60-70 vidéken pallérozódó játékosunkat illetően, mindennemű anyagi ellenszolgáltatás nélkül, csak azért, hogy ezek a tehetséges lányok folytathassák az akkor már egy éve elkezdett munkát. Néhány nap gondolkodási időt kért Török úr, majd telefonon azt a választ adta, hogy az elnökség nem kér a vidék lányokból, még úgy sem, hogy nem kerülne az egyesületnek plusz költségbe. Én tovább faggattam, hogy mégis egy megyei igazgatónak nem kellene tűzön – vízen át segítenie egy ilyen nagyreményű megyei utánpótlás programot, vagy egyáltalán mivel indokolja ezt a meglepő döntését? Ő pedig ezzel zárta: Nem indoklom, az elnökség így döntött és kész!
Így kénytelenek voltunk eladni akkori autónkat, hogy működésünket folytathassuk, és kölcsönpénzből létrehoztunk egy mindenkitől független sportszolgáltató Kft.-t RICSILLA Sport néven, amelyen keresztül utánpótlás korú játékosainkat Zala megye több településéről versenyeztetni tudtuk. Mára pedig Zala megye legnagyobb utánpótlás – nevelő központja lettünk…

Sokat dolgoztunk és imádkoztunk, hogy a Jóisten megáldja tevékenységünket mind szakmailag, mind anyagilag, és nem panaszkodhatunk, hálásak vagyunk, hogy nem az érdekek, hanem az értékek mentén építkezhetünk minden egyes nap!