Friss hírek

Egy RICSILLAG ereje

Bajnokság: Országos U11 5. forduló „B” csoport

Helyszín: Zrínyi Miklós Gimnázium, Zalaegerszeg

Időpont: 2019-03-03 10.15, 11.30

Játékvezetők: Nagy Zoltán, Németh B

MKOSZ ellenőr: Kis Attila

 

BÖJTÖS-BAU-RICSILLA LÁNYOK – BÖJTÖS-BAU-RICSILLA „A” 75-69 (8-19, 15-20, 25-16, 17-14)

RICSILLA LÁNYOK: Sonkoly Fanni 24, Horváth Hanna 18, Krizsán Kata 11, Ritecz Klaudia 6, Petrics Natália 4, Pál-Horváth Anna 4, Grózinger Nikolett 3, Bőle Jázmin 3, Lohr Eszter 1, Balázsi Fruzsina 1, Németh Léna, Kiss Panka.
Edzők: Zsolnay Gyöngyi, Vujity-Zsolnay Benjamin

Zsolnay Gyöngyi: Lányok a fiúk ellen mindig óriási csata és mindig a fiúk nyernek… de nem ezen a hétvégén! Az elmúlt hetekben Zalalövőn gyűltek össze kenguru lányaink amikor csak tudtak, és  keményen készültek az 5. bajnoki fordulóra. A meccs előtti utolsó edzésen pedig megbeszéltük, ha nyerünk, a csapat minden tagja kap egy RICSIILLAGOT. Ennek tudatában vasárnap reggel mindenki izgatottan várta a mérkőzést, talán egy kicsit túl nagy izgalommal is, mert az első negyedben – bár szép megoldásokkal próbálkoztunk -, ez pontokban még nem jelentkezett. A fiúk gyönyörű indítás játékkal elhúztak több mint 10 ponttal. A második negyedben szépen magunkra találtunk, a félidő végére 6 pontra közelítettük meg ellenfelünket. Az igazi áttörést a második félidő hozta. Okos játékkal, kihasználva a lányok magassági fölényét, Hanna-Kata összjátékból remek kosarak születtek. Az eredményjelzőn először volt több pont a lányok neve mellett. Az utolsó negyedben Sonkoly Fanni tökéletes irányításában játszott a csapat, és nemhogy megtartották, de növelni is tudták az előnyt. Fanni leginkább pontokkal, míg Klaudia és Jázmin kiváló védekezéssel járult hozzá a csapat történelmi sikeréhez. Gratulálok csajok, megérdemlitek a RICSILLAGOT!!!

 

 

ZALAKERÁMIA ZTE KK/B – BÖJTÖS-BAU-RICSILLA LÁNYOK 57-79 (14-21, 14-18, 21-22, 8-18)

RICSILLA LÁNYOK: Ritecz Klaudia 19, Horváth Hanna 17, Sonkoly Fanni 13, Balázsi Fruzsina 7, Krizsán Kata 7, Németh Léna 5, Petrics Natália 5, Pál-Horváth Anna 3, Kiss Panka 3, Grózinger Nikolett, Lohr Eszter, Bőle Jázmin
Edzők: Zsolnay Gyöngyi, Vujity-Zsolnay Benjamin

Zsolnay Gyöngyi: Az „A” csoportba való felkerüléshez elég lett volna egy szoros vereség is, de ezek a lányok nem ilyenek. Ezek a lányok, ha egyszer belejönnek, nem állnak meg az országos döntőig. Nem gondolkodtunk a pontokon, csak tettük a dolgunkat. Fáradságot nem ismerve, ugyan ott folytattuk, ahol abbahagytuk fiaink ellen. A mérkőzés a legjobb edzés, mert élesben gyakorolhatunk minden olyan dolgot, amit az edzésen tanulunk. Ezért örülök, hogy védekezésben Fruzsi, Esztike és Niki dolgozott keményen, támadásban pedig Klaudia, Nati, és Kata zárkózott fel két pontkirálynőnk, Hanna és Fanni mellé. Gratulálunk a lányoknak, irány az „A” csoport!