Friss hírek

Az Országos Jamboree küszöbén – Nagyot játszott U12-es lány csapatunk

Országos Bajnokság U12  Alsóház „A” csoport 2. forduló

Helyszín: Nagykanizsa, Thury SZKI

Időpont: 2019. március 09.

Vezette: Szabó Tibor, Kovács Marcell

MKOSZ ellenőr: Göncz Ferenc

BÖJTÖS-BAU RICSILLA Lányok – KALÓZOK (Nagykanizsa) 85 – 59 (9-14,26+7,12+8,14-15,29-10)

RICSILLA: Lohr Lili 37, Horváth Hanna 12, Sonkoly Fanni 9, Simon Laura 7, Simon Petra 6, Solymosi Berill 5, Leposa Emma 3, László Martina 5, Szűcs Vanda 1, Darvas Amira Edző: Mészárosné Darida Csilla

Mészárosné Darida Csilla: Idén harmadszor néztünk farkasszemet a kanizsai Kalózok csapatával, és valószínűleg nem is utoljára. Első meccsünkön hosszabbításban, a másodikon pedig tartalékos csapattal, nagyobb különbséggel maradtunk alul. Természetesen már nagyon szerettünk volna visszavágni nekik, pedig most sem jöttünk teljes kerettel, mert a betegségek és sérülések továbbra sem kerülik el csapatunkat. Ezúttal viszont Lohr Lili kiemelkedő támadójátékával és nagyszerű csapatvédekezéssel olyan eredményt sikerült elérnünk, amivel még engem is megleptek a lányok! Ezt a nagyszerű győzelmet sérült és beteg játékosainknak – Mészáros Ágota, Korbely Kincső és Altinger Zsófia – ajánljuk!

Kanizsai Vadmacskák – BÖJTÖS-BAU RICSILLA Lányok 55 – 88 (13-26,14+3,13+5,6-23,17-21)

RICSILLA: Lohr Lili 23, Horváth Hanna 20, Sonkoly Fanni 14, Simon Laura 11, Simon Petra 7, Leposa Emma 6, Solymosi Berill 3, László Martina 3, Darvas Amira 1, Szűcs Vanda Edző: Mészárosné Darida Csilla

Mészárosné Darida Csilla: A fiúk ellen aratott nagyarányú győzelem után azt kértem lányaimtól az öltözőben, hogy vegyék ugyanolyan komolyan a Vadmacskák elleni találkozót is. Szerencsére kérésem nyitott fülekre talált, és az első percektől domináltunk a mérkőzésen. Lohr Lili 16 pontot szórt az első negyedben, de a többiek is a „nyomába” eredtek: szebbnél szebb egyéni megmozdulásokkal vetették észre magukat „fiataljaink”, U11-es csapatunk két kiemelkedő tehetsége Horváth Hanna és Sonkoly Fanni. Ezen a találkozón nem volt gyenge pontunk, volt, aki a védekezésben, volt, aki a lepattanózásban, volt, aki az előkészítésben játszott hatékony szerepet.

Sportszervezetünk sajátossága, hogy játékosaink 99 %-a átlagosan 7000 főnél kevesebb lélekszámú településről származik, emiatt nagy hangsúlyt kap települési edzőink mindennapos munkája, akik nagyszerűen képzik egyénileg  U12-es lány csapatunk tagjait. Ezúttal szeretnék nekik és a játékosok szüleinek is köszönetet mondani, mert az ő összefogásuk és lelkesedésük nélkül ilyen eredményeket ilyen rövid idő alatt nem lehetne elérni. Bízom benne, hogy ez csak a kezdet, és további tudatos és kemény munkával még sok örömünket lelhetjük ebben a korosztályban!