Friss hírek

A “RICSILLÁS Üstökös” becsapódott Körmenden is!

Második éve veretlen Körmendi Törpördögöknek a RICSILLA rakétái megálljt parancsoltak, így a régió élére repültek…

 

Országos Gyermek Bajnokság Felsőház II. forduló „A” csoport

Helyszín: Zrínyi Miklós Gimnázium, Zalaegerszeg

Időpont: 2019. március 10.

MKOSZ ellenőr: Kiss Attila

Vezette: Benedek Zoltán, Szalai Zsolt

 

BÖJTÖS-BAU RICSILLA/A – Körmendi Törpördögök/A 86:68 (22-11,23-22,17-13,24-22)

RICSILLA: Török-Papp Benedek (Csáford) 41, László Péter (Zalalövő) 14, Soós Barnabás (Keszthely) 10, Lohr Lili (Szarvas) 9, Varga Máté (Hévíz) 3, Németh Dávid (Zeg.)  3, Magyar Levente (Szarvas) 2, Tóth Ádám (Z.szentgrót) 1, Soós Benedek (Hévíz) 1, Komlósi Ádám (Z.szentgrót) 1, Zoltán Levente (Keszthely ) 1 , Sass Péter (Szarvas) –
Edző: Mészáros Richárd, Mészárosné Darida Csilla

Mészáros Richárd: A régió koronázott királyát megvertük! Tiszteljük és szeretjük a körmendi utánpótlás-nevelés minden aspektusát, nem is tehetünk mást, hiszen immáron két éve folyamatosan kaptuk tőlük a nagyobbnál nagyobb pofonokat. Az Érsek István vezette edzői team erősen meghatározza Nyugat-Dunántúlon a szakmai sztenderdeket, aki figyel rájuk, sokat tanulhat a korosztályos képzést illetően. Ha a legjobb akarsz lenni, tanulj a legjobbaktól!  Folyamatosan nyitva tartjuk a szemünket, és beleadunk apait-anyait, hogy mindenki elé kerüljünk. Ez a győzelem elképesztő siker számunkra, fennállásunk talán legmeghatóbb pillanatait éltük át a lefújást követő néhány percben. Játékosaink NAGYBETŰS sportemberek és harcosok, akik úgy értek az összevont régió csúcsára, hogy 6 különböző településen pallérozódva, havonta összesen két-három közös edzésen vesznek részt! Nem hetente, mint vetélytársaink, hanem HAVONTA! Épül a sportszálló, hogy ide költözhessenek mindannyian… Szívből gratulálunk mindkét csapat játékosainak, edzőinek és a gyermekek szüleinek is! Ágotát és Baráth Barnit nagyon hiányoltuk, várunk Titeket vissza!!!

 

 

Soproni Tigrisek/A – BÖJTÖS-BAU RICSILLA/A  63:86 (14-13,24-23,12-26,13-24)

RICSILLA: Török-Papp Benedek 24, Soós Barnabás 17, László Péter 15, Lohr Lili 10,  Magyar Levente 4, Sass Péter 3, Zoltán Levente 3, Németh Dávid  2, Soós Benedek 1 ,Varga Máté 1, Tóth Ádám 1, Komlósi Ádám 1,
Edző: Mészáros Richárd, Mészárosné Darida Csilla

Mészáros Richárd: Szinte hihetetlen, de ezzel a sikerrel minden óriást kipipáltunk. Ha két és fél éve valaki azt mondja, hogy az akkor először kosárlabdát látó gyerkőceinkkel pénz nélkül, kezdetleges szervezeti háttérrel, támadások kereszttüzében, két esztendő elteltével simán verjük a ZTE-t, a Szombathelyi Akadémiát, a Soproni Sportiskola Akadémiát, a Soproni Tigriseket, a Körmendi Törpördögöket, biztosan bolondnak néztem volna. Most pedig itt állunk, és kénytelenek vagyunk erősebb kosárlabda kultúrával rendelkező országok irányába nyitni, mert tehetségeink lassan kinövik a hazai kereteket. Remélem, és imádkozunk érte, hogy finanszírozni tudjuk ezt a rettentő gyors fejlődési ütemet, és megragadom az alkalmat, hogy támogatóinknak hálás szívvel köszönetet mondjak, hogy biztosítják a tagdíjmentes működésünket, hogy ne a szülők anyagi háttere döntsön csatlakozásukat illetően, hanem a gyermekek élsporthoz való attitűdje!

Egyszerűen nincs gyenge pontja csapatunknak. Fejben sokkal erősebbek vagyunk, mint szezon elején, és fizikai állapotunk, technikai felkészültségünk is mesze átlagon felüli. Jó ezt látni, mert belegebedünk a munkába hét közben, hogy minden településünkön minőségi munka folyjék.

Szimpatikus csapat a Tigrisek, akik tavaly még elpáholtak bennünket. Gratulálunk nekik a mutatott játékukhoz, elsősorban az első félidőt illetően! Ti pedig RICSILLÁS rakétáink legyetek nagyon büszkék magatokra, Zalaegerszegen sokkal szebb az élet általatok, mert igazi CSODABOGARAK vagytok egytől-egyig!!!