Egyéb sikereink Friss hírek

RICSILLA: Semmi extra, mert a semmiből extrát csinálunk…

 

RICSILLÁS fejlesztéseket adtunk át Zalaszentgróton!

 

Sokan nem tudják, hogy Zala megye egyik legjobb adottságokkal rendelkező sportcsarnoka Zalaszentgróton található.  A település központjában lévő ingatlan 1986-ban épült, amelyet tágas küzdőtér, sok száz fő befogadására alkalmas lelátó, felújított öltözőblokkok, büfé és kitűnő atmoszféra jellemez.

Sportszervezetünk vezetősége nagyon megörült, amikor 2 évvel ezelőtt megpillantottuk az épületet kívülről, azonban az épületbe lépve teljesen megrökönyödtünk, hiszen nem láttunk sem kosárlabda palánkokat, sem kosárlabda pályafelfestést. Abban a pillanatban megfogadtuk, hogy amennyiben utánpótlás nevelő tevékenységünk gyökeret ver Szentgróton, mindent megteszünk annak érdekében, hogy egy igazi kosárlabda edzőközpontot hozzunk létre.

Sportszakmai tevékenységünk kisebb „harcok” árán beékelődött a település mindennapjaiba, ami elsősorban Mészárosné Darida Csilla kitartó munkájának köszönhető, így evidens volt, hogy az edzés- és versenykörülményeket javítandó, pályázatot nyújtsunk be az EMMI irányába.

Két külön helyszínt, az alsó tagozat tornatermét, továbbá a felső tagozat és gimnázium tornacsarnokát érintően kezdeményeztünk sporttechnológiai fejlesztéseket, amelyek a legmodernebb, Amerikában gyártott, elektromosan leengedhető, állítható magasságú kosárpalánkokat (8db), és kiegészítőit, elektromos mozgatású duplafalú térelválasztó függönyt, pályafelfestéseket, védőkonzol és labdafogó hálók cseréjét jelentették, kb. 36.000.000 forint étékben. Az összeg 70%-át TAO forrásból, 30%-át pedig sportszervezetünk saját forrásaiból kellett előteremtsük.  Pályázatunk tartalmát hiánytalanul elfogadták és megindulhattak a munkálatok.  A kivitelezés összetettsége nagy kihívást jelentett, mivel az eszközök több országból érkeztek (még a gyűrűkön lógó háló is hivatalos NBA minősített), azonban sikerült határidőre átadnunk minden vállalásunkat.

 

 

Hálásan köszönjük minden pozitív közreműködőnek, hogy lehetővé tették Zala megye tündéri településének, nem mellékesen kistérségi központjának, Zalaszentgrótnak, hogy bekapcsolódhasson a kosárlabda minőségi vérkeringésébe és a helyi utánpótláskorú gyermekeken túl az ország bármely pontjáról ide látogató kosárlabda csapatok is használni tudják ezt az immáron ritkaságszámba menő kosárlabda centrumot!

Név szerint köszönet illeti meg Horváth Attila urat, a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatóját, aki a kezdetek kezdetén Mészáros Richárd kérésére nagy segítséget nyújtott a kapcsolatok kiépítésében. Köszönet továbbá Beke László igazgató úrnak, aki már nincsen közöttünk, de sokat tett azért, hogy az iskolán belül legitimitásunk legyen és mindvégig kitartott mellettünk. Baracskai József polgármester úr hozzáállásáért is köszönet, aki minden tőle telhető adminisztrációs és emberi segítséget megadott, és köszönet Kajári Attila Tankerületi igazgató úrnak is, aki a tehetséggondozás és az innováció érdekében segítségünkre volt és van minden pillanatban.

Az átadó ünnepség október 22-én, hétfőn 11 órakor került megrendezésre, ahol tulajdonosok, sportolóink és családtagjaik mellett, Baracskai József polgármester úr, Dufkáné Vincze Mária intézményvezető, Zsolnay Gyöngyi újdonsült szakmai igazgatónk és férje Vujity Tvrtko is részt vettek, így garantált volt a jó hangulat.

 

Köszönet és hála mindenkinek, hajrá RICSILLA!!!

 

 

« 2 A 2 »