Friss hírek Kiemelt hírek

Megkezdődik a bajnokság!

Hétvégén megkezdődnek a Gyermek Kupa I. fordulói, ahol mindegyik csapatunk megméretteti magát.

A Ricsilla Zalaszentgróti csapatának első állomása a szombati napon Tapolca lesz, ahol ellenfelük a Kanizsai Vadmacskák és Tapolcai Tigrisek lesznek.

A Hévíz,  Zalalövő, és az Egervár csapatai vasárnap mérkőznek meg egymással a Zrínyi Miklós Gimnáziumban, Zalaegerszegen.

A Ricsilla csapat edzői stábjának értékelése a felkészülés időszakáról:

Karatka Lajos (Hévíz)

“A bajnoki rajtra való felkészülésünk sikeresnek mondható. Ezen sikerességhez nagyban hozzájárult a június 26 – július 7.-ig tartó hévízi edzőtábor, ahol a zalaszentgróti csapattal közösen folytattunk eredményes munkát. Ezek után az augusztus hónap a közvetlen felkészítésről, új játékosok kipróbálásáról szólt. Munkánk nem volt hiábavaló, hisz a Ricsilla kupa I. és II. fordulóját is jó eredménnyel zártuk. A közvetlen bajnoki rajt előtti szeptemberi időszak a taktikai elemek, illetve játékrendszerek átbeszéléséről és gyakorlásáról szólt.”

Pais László (Egervár)

“Az idei felkészülésünket napközis rendszerben kezdtük meg. Szerencsére a gyerekek igencsak nagy lelkesedést mutattak, így ezek után 3x 2 órás heti gyakorisággal edzettünk a nyári időszakban. Iskolaidőben heti 2 délutáni és heti 2 délelőtti foglalkozással készültünk. Úgy gondolom, hogy a foglalkozási időszak időtartamához képest sikeres volt a felkészülésünk. Játékra képesek a versenyzők, rendelkeznek az alapvető szabályismeretekkel, a játékelemek illetve a taktikai felállások csiszolása viszont a következő év feladata lesz.”

Novák Nóra (Zalalövő)

„Ezévi felkészülésünk a szezonra nagyon jól sikerült, nagy reményekkel vágunk neki a rajtnak. A gyerekek az összes edzésen fantasztikus lelkesedést mutattak, aktívan részt vettek a feladatokban. Az ennyi idős fiataloknál nem könnyű összhangba hozni az egyéni képességeket a csapatmunkával, de utóbbi is sikerült, szépen dolgoztak együtt, csapatként is sikeresen funkcionáltak. Lefektettük az alapokat, a technikai elemeket illetve az összejátékot gyakoroltuk leginkább. Mindeki nevében szólva mondhatom, hogy nagyon várjuk már a bajnoki rajtot!”

Mészárosné Darida Csilla (Zalaszentgrót)

„A csapat nagy része végigdolgozta a nyári szünet felét, ez biztosította számunkra a jó felkészülés alapjait. Idén nem az alsó csoportokban, hanem a „B” jelű csoportban kezdünk, ahol nagy kihívásokkal nézünk majd szembe. Első meccseinken a legjobb csapatokkal küzdünk majd meg. Idei elvárásaim a csapatommal szemben, hogy az edzésen gyakoroltak visszaköszönjenek a pályán, taktikus és jó játékkal rukkolj elő a mérkőzéseken. Célunk mind egyénileg, mint pedig csapat szinten az előrelépés.”