Friss hírek Kiemelt hírek Utolsó eredmények

Szombati Kenguru forduló, szép hévízi szerepléssel!

Szombaton vette kezdetét az Országos Kenguru Kosárlabda Bajnokság 5.régiós 1. fordulója a hévízi csapat szereplésével. A helyszín Szombathely volt, ahol nagy reményekkel vágott neki csapatunk a mérkőzéseknek.

1.forduló:

SPORTISKOLÁS SÓLYMOK- RICSILLA HÉVÍZ 66-38
(14-4, 13+3-15+5, 17-2, 19-12)
RiCsilla dobói: Soós Barnabás 19, Soós Benedek 7, Eekhof Kira 3, László Péter 3, Józsvai Gréta 2, Tóth Ádám 2, Mészáros Ágota 1, Komlósi Ádám 1, Eekhof Eline, Elgner Márton-, Karácsony Mira, Ritecz Kaludia
kipontozódott: László Péter 26p.
edző: Karatka Lajos
szakmai vezető: Mészáros Richárd,
Mészárosné Darida Csilla

2.forduló:

RICSILLA HÉVÍZ- Zalakerámia ZTE KK/B 91-31
(22-4, 24+5-7+4, 21-12, 19-4)
RiCsilla dobói: László Péter 19, Józsvai Gréta 19, Soós Barnabás 14, Soós Benedek 13,
Eekhof Kira 4, Tóth Ádám 8, Elgner Márton 7; Mészáros Ágota 4, Komlósi Ádám 2,
Ritecz Klaudia 1, Eekhof Eline, Karácsony Mira

edző: Karatka Lajos
szakmai vezető: Mészáros Richárd,

Mészárosné Darida Csilla

 

Edzői értékelés (Karatka Lajos):

Csapatunk normál, szabványos méretű pályán készült, ennek megfelelően edzettek és gyakoroltak a játékosaink, akik a szívüket és a lelküket kiadták mindkét mérkőzésen. Az első mérkőzésen csapatunk legképzettebb, legtechnikásabb játékosai nem értették, hogy miért kell nekik szűken dolgozni, és miért nem tudják azokat a megszokott cselezéseket, irányváltoztatásokat alkalmazni, amit edzésen és a felkészülési mérkőzéseken már készség szintre emeltek. Nem vitatom el a Sólymok pályán nyújtott teljesítményét, el kell ismerni felkészültségüket, és akaratukat, melyet ránk tudtak kényszeríteni ebben a helyzetben. A sorsunk a 3.negyedi kosárképtelenséggel pecsételődött meg, ahol 15 ponttal veszítettük el a negyedet, valamint a túlzott akarat kipontozódásban testesült meg.
A két mérkőzés közötti szünetben a szakmai vezetéssel átbeszéltük az első mérkőzés tapasztalatait. Mészáros Richárd kollégámmal átalakítottuk a két ötösünk szerkezetét, és Csillának a segítségével rendbe tettük a játékosaim lelkületét.
A második mérkőzésen, ha röviden szeretnék fogalmazni: JAVÍTOTTUNK! A mérkőzés kezdetétől teljes koncentrációt valósított meg az egész csapat. A legfőbb taktikai utasításokat betartotta mindenki, csúsztunk-másztunk a pályán. Minden tekintetben az ellenfelünk felé tudtunk nőni. Nem utolsó sorban 60 ponttal győztük le a megyeszékhelyünk legnagyobb múltú csapatát.
Gratulálok a csapatomnak a teljesítményéhez, legfőképpen a hatékony védekezéshez, mely alapja volt a második mérkőzésen a sok dobott pontnak. Bízom benne, hogy amennyiben a következő hónapban az eddigiekhez megszokott munkát végre tudjuk hajtani, eredményesen két győzelemmel fogjuk zárni a 2. fordulót a „B” csoportban.
Gratulálok az ellenfeleknek is, köztük a csoportgyőztes Sólymoknak a feljutáshoz, találkozunk az „A” csoportban. A ZTE-nek pedig kívánom a legjobbakat a folytatáshoz.