Friss hírek

Nem spórolták ki az erőfeszítést a lányok!

2017. 11. 24.-én, Zalaegerszegen, a Zrínyi Miklós Gimnázium tornatermében megmérkőzött egymással két lánycsapatunk, a RICSILLA HÉVÍZ és a RICSILLA ZALALÖVŐ.

Mészáros Richárd szakmai vezető bíráskodása alatt bár a mérkőzés a “felkészülő” és a “barátságos” jelzők mentén zajlott, mégis mindkét csapat sportolói profikat meghazudtoló lelkesedéssel és odaadással küzdöttek a győzelemért.

A végeredmény: RICSILLA-HÉVÍZ-RICSILLA-ZALALÖVŐ 56-34 (12-16, 26+3-4+6, 14-7, 13-4)

A végül eredményesebbnek bizonyuló hévízi csapat edzőjét, Karatka Lajost kérdeztük a mérkőzésről:

“Remek lehetőséget kaptunk a szakvezetéstől, hogy rendszeresen felkészülési mérkőzéseken mutassuk meg fejlődésünket a zalalövői társcsapatunkkal szemben. Szakmailag nagyon indokolt, hogy az U12-es lányaink (Zalalövő  és Hévíz) rendszeresen játszanak lány csapatokkal, mivel a bajnokság 1-4. fordulóiban általában fiú vagy vegyes csapatokkal találkozunk. Ebből kifolyólag nem is tudjuk felmérni a bajnoki mérkőzéséken a tényleges állóképességi, technikai és taktikai tudásszintünket.

Ez volt az első ilyen mérkőzésünk, ahol teljesen tisztán a Hévízi U12-es lányok, kiegészülve 3 U11-es lánnyal álltunk ki. A három U11-es lányunk abszolút nem volt megilletődve, szépen szálltak be a mérkőzésbe.

  • RICSILLA HÉVÍZ: Mayer Rebeka 28, Mikola Fruzsina 12, Józsvai Gréta 7; Damina Johanna 6, Pas Angelika 6, Gyuricza Laura, Molnár Oravecz Ella 2, Ritecz Klaudia 2, Varga Karolin 2, Keserű Flóra 1, Balogh Vanessza -, Karácsony Mira-; edző: Karatka Lajos,

Az egész csapatot dicséret illeti, egy kemény hét után péntek délután megmutatták, hogyan kell egy kosárlabda mérkőzésre kiállni.

Valamint a bajnokság következő fordulójára is nagyon jó,  és alkalmas időpontban tudtunk ma készülni. Hiszen december 1-én, pénteken, hasonló időpontban fogadjuk az Ajka csapatát, és bajnokit játszunk a RiCsilla Zalalövő ellen is, ahol mindkét csapatban lesz 2-2 erősítés.

Gratulálok a zalalövői lányoknak, jól ránk ijesztettek az első negyedben, és szépen dobták a büntetőket. Hajrá RiCsilla!”

 

 

 

 

 

 

 

 

  • RICSILLA ZALALÖVŐ:  Bíró Cintia (10), Fekete Jázmin (6), Simon Laura (5), Simon Petra (5),  Horváth Hajnalka (4), Szabó Lara (4), Pataki Lola (1), Darvas Amira (1), Szücs Vanda (1), Tornyos Lilla, Grózinger Gabriella, Horváth Hanna

Novák Nóra a becsülettel küzdő zalalövői csapat edzője: “Egyesületünk mostantól minden hónapban lehetővé teszi csapatunk leány játékosai számára, hogy felkészülési mérkőzésen vehessenek részt a RICSILLA HÉVÍZ leány játékosai ellen. Bár első mérkőzésünkön egy győztes negyedet követően vesztettünk, mégis dicséret érdemli játékosaimat, hiszen rendkívül keményen küzdöttek, és az elmúlt mérkőzéseken nyújtott teljesítményüket és tudásukat tekintve is pozitív irányba fejlődtek.

Hiszem, hogy fiatal csapatunk (4 U12-es és 8 U11-es játékos) megfelelő hozzáállással és gyakorlással szép sikereket érhet el a jövőben.

Köszönjük szakmai vezetőinknek, hogy az általuk biztosított mérkőzéseken edzőkként visszajelzést kaphatunk arról, hogy csapataink játékában mely területek azok, amelyeken még javítanunk kell, és melyek azok, amelyeken az elvárásoknak megfelelően dolgoznak játékosaink.

Gratulálok a RICSILLA HÉVÍZ csapatának a megérdemelt győzelemhez!”