Egyéb sikereink Friss hírek

Kemény ütközet volt testileg, lelkileg…! Országos Bajnokság U12 5. régió, 3. forduló „F” csoport

 

Országos Bajnokság U12 5. régió, 3. forduló „F” csoport

Helyszín: Zalaegerszeg, Zrínyi Miklós Gimnázium, Rákóczi Ferenc út 30;

Időpont: 2017. 12. 01. 16:15; 20 néző ; vezette: Horváth Alajos, Kaszás Gyula; MKOSZ ell.: Silló Zsolt;

RICSILLA-HÉVÍZ Lányok-RICSILLA-ZALALÖVŐ hosszabbítás után 47-53 (43-43)

 (7-14, 15+2-3+2, 14-14, 5-10, h:4-10)

  • RiCsilla Hévíz dobói: Lenner Eliza 11, Mayer Rebeka 9, Mészáros Ágota 9, Józsvai Gréta 5;
  • Pas Angelika 4, Damina Johanna 2, Mikola Fruzsina 2, Molnár Oravecz Ella 2, Ritecz Klaudia 2, Gyuricza Laura 1, Porkoláb Anna -, Varga Karolin -,
  • kipontozódott: Mészáros Ágota 35p;

 

Karatka Lajos edzőt kértük, hogy értékelje az első mérkőzést: “Sajnos az első negyedben belealudtunk a mérkőzésbe, ez a „fáradt” kezdés rányomta a bélyegét az egész meccsre. Görcsösek, félénkek, illetve alulmotiváltak voltunk, nem is beszélve a rengeteg kimaradt könnyű helyzetünkről.

Játékosaim az első pillanattól kezdve nem hittek kellőképpen magukban, hogy egy ilyen komoly mérkőzést győzelemmel tudtak volna lehozni.

Az egész mérkőzés folyamán a „második” ötösünk a 2. negyedben hozta azt az elvárható formát, amire egyébként az egész csapat képes.

Mindezek ellenére a 3. negyed végén még 5 pontos előnyben voltunk, melyet a 4. negyedben leadtunk, és  42-43-as állásnál már az ellenfél vezetett. Az utolsó másodpercekben két büntető dobáshoz jutottunk, amelyből csak az egyik ment be, ezzel mentették a lányok döntetlenre a meccset.

A rendes játékidőben egyébként végig azt éreztem, hogy nyerni tudunk, nagy esélyünk volt, egy büntetőn múlt a győzelem.

Viszont hosszabbításban teljesen felőrlődtünk, esélyünk sem volt nyerni.

 

Csapategységünk érthetetlen módon megbomlott, a lányok nem voltak egységesek, egymásban és a játékvezetésben keresték a hibákat. Valójában felülről, nem pedig alázatosan kemény munkával alulról szerettük volna megnyerni a mérkőzést.

Hiányzott az a bizonyos „X” faktor belőlünk!

Gratulálok a RiCsilla-Zalalövőnek, a mai délután jobban akarták a győzelmet, és a fiaikkal többek voltak ma nálunk.

Hajrá RiCsilla!”

 
Ugyanazon a napon, azonos helyszínen a Szent Pál Akadémia Ajka és a RICSILLA-HÉVÍZ Lányok küzdöttek meg egymással. a végeredmény: 
Szent Pál Akadémia Ajka-RICSILLA-HÉVÍZ Lányok 58-73

(13-14, 15+3-20+2, 13-13, 14-24,)

Időpont: 2017. 12. 01. 17:45; 20 néző ; vezette: Horváth Alajos, Kaszás Gyula; MKOSZ ell.: Silló Zsolt;

  • RiCsilla Hévíz dobói: Mészáros Ágota 17, Mayer Rebeka 14, Józsvai Gréta 10;
  • Mikola Fruzsina 10, Molnár Oravecz Ella 7, Pas Angelika 6, Damina Johanna 5,
  • Porkoláb Anna 2, Gyuricza Laura -, Lenner Eliza 2, Ritecz Klaudia-;
  • edző: Karatka Lajos,

Karatka Lajos edző szakmai értékelése a második mérkőzésről:

“Egyből következett az Ajka elleni mérkőzésünk, ahol már sok helyen voltak bíztató jelek. Indításaink, helyzeteink sikerültek, pedig az ellenfelünk védekezése borzasztóan kemény volt. Olykor-olykor át is lépte az én általam etikusnak ítélt határokat…, de hazai pályáról szó sem lehetett!

A személyi hibák aránya: 14-13 volt a javunkra…?!

Az első három negyedben kiegyenlített volt a játék, az utolsó negyedben viszont kijött a különbség a két csapat között.

Összességében megérdemelten nyertek a lányok, gratulálok nekik! Fel tudtak nőni egy kémény és kellemetlen stílusú ellenfélhez, és a végén happy end-del zártuk a mérkőzést.

 

A két mérkőzés összegzéseként elmondhatom, hogy nagy sajnálatomra a játékvezetés nem alkalmazta az MKOSZ által az U12-es korosztályra kiírt kötelező védekezési szabályokat. Ez fölöttébb érdekes volt, hiszen a gyerekek a saját hibáikból nagyon sokat tudtak volna tanulni. Megítélni sem tudom, hogy hány, meg hány szabálytalan védekezés volt a csapatoknál pro és kontra.

Szeretném leszögezni, hogy nem ezen múlt az eredményességünk, de a szabály az szabály, szokták volt mondani!

Gratulálok az ellenfeleknek, köszönjük az előrehozott fordulót, különösen az Ajkának, akik vállalták a pénteki utazást és az esti játékot. Januárban találkozunk az Ajkával a visszavágón.

 

Gratulálok a Csapatomnak is, a két mérkőzést figyelembe véve nincs okunk a szégyenkezésre, viszont a csapategységen, és néhány játékosunk lelkületén a közeljövőben javítanunk szükséges!

Már csak egy fordulót kell kibírnunk és februárban megyünk a lány divízióba.

Mielőbbi felépülést kívánok a sérült játékosoknak, köszönjük, hogy itt volt velünk: Eliza, Karolin és Gréta, akik sérülten is vállalták a játékot.”

 

A pénteki ütközetek végső győztese a Zalalövő csapata, akik meg nem inogva küzdöttek a vgsőkig. Az eredmény nem is maradt el:

 

Az első mérkőzés a már korábban is leírt RICSILLA Zalalövő – RICSILLA Hévíz volt .

 

  • RICSILLA Zalalövő: László Péter (29), Bíró Cintia (15), Fekete Jázmin (2), Simon Laura (2),Gyarmati Tivadar (2), Horváth Hajnalka (1), Dorogi Márton András (1), Szabó Tibor (1), Szabó Lara, Simon Petra, Cserenkó Martin, Pataki Lola, Grózinger Gabriella

 

 

 

 

 

Ricsilla Zalalövő – Szent Pál Akadémia FC Ajka 65:48

(15:8, 14+7:14+3,17:11, 12:12)

  • RICSILLA Zalalövő: László Péter (29), Bíró Cintia (16), Horváth Hajnalka (6), Simon Petra (5), Gyarmati Tivadar (4), Fekete Jázmin (1), Simon Laura (1), Grózinger Gabriella (1), Dorogi Márton András (1), Szabó Lara (1), Cserenkó Martin, Pataki Lola, Szabó Tibor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novák Nóra edző:

“Rendkívüli örömmel zárult a bajnokság 3. fordulója csapatunk számára, hiszen kemény küzdelmeket követően mindkét mérkőzésünkön győztünk. Gratulálok a csapat tagjainak! Csapatunk kitartása és győzni akarása maximális és dicséretes volt, ami nagyban hozzájárult a győzelemhez, azonban a mérkőzéseken verseny szituációban kiderült, hogy játékosainkra még sok munka vár az edzéseken, hogy technikájuk, játékuk megfelelő legyen. Köszönjük Ács Péter edzőnek a segítséget a mérkőzések alatt.

 

 

 

 

“Gratulálok a Ricsilla-Héviz Lányok csapatának a játékukhoz, hiszen egy kemény küzdelmet és egy hosszabbítást követően tudtunk győzni ellenük.”