Friss hírek

Tanulságos fordulót zárt a RICSILLA HÉVÍZ

Országos Kenguru Kosárlabda Bajnokság 5. régió 3. forduló, „A” csoport

Helyszín: Nagy Lajos Gimnázium, 9700 Szombathely, Dózsa György u. 4; időpont 2017. 12. 09.

 

 

  1. mérkőzés, 13:30; 60 néző
vezette: Pál Balázs, Nagy Zoltán; MKOSZ ellenőr: Gráczer Zsolt;
Körmendi Törpördögök/A-RICSILLA-HÉVÍZ 80-31 (22-4, 17+6-9+5, 16-11, 19-2)
  • RiCsilla dobói: László Péter 16, Soós Barnabás 7, Elgner Márton 2, Németh Dávid András 2, Mészáros Ágota 1, Karácsony Mira 1, Takács Barnabás 1, Varga Máté 1, Keserű Flóra, Papirrny Oleksandr, Ritecz Klaudia, Zoltán Levente;
  • Kipontozódott: Mészáros Ágota;
  • edző: Karatka Lajos, másodedző: Vizi Zsuzsa;

 

 

  1. mérkőzés, 15:50; 60 néző
vezette: Csák Máté, Nagy Zoltán; MKOSZ ellenőr: Gráczer Zsolt;
RICSILLA HÉVÍZ-Sportiskolás Sólymok 43-77 (5-13, 11+6-18+8, 7-16, 14-22)
  • RiCsilla dobói: Németh Dávid András 12, Soós Barnabás 12, László Péter 9, Elgner Márton 3, Mészáros Ágota 2, Varga Máté 2, Zoltán Levente 1, Keserű Flóra 1, Papirrny Oleksandr 1, Karácsony Mira, Ritecz Klaudia, Takács Barnabás;
  • Kipontozódott: Mészáros Ágota;
  •  edző: Karatka Lajos, másodedző: Vizi Zsuzsa;

 

 

Karatka Lajos szakmai értékelése:

“Tudtuk, láttuk, hallottuk, érzékeltük, hogy nehéz lesz! Ennek alapján próbáltuk felkészíteni a csapatot a 3. fordulóra. A héten a kiemelt kenguru edzéseknek rendeltük alá az U12-es játékosainkat is, hogy a felkészülésünket megfelelően segítsék. Véleményem szerint a közvetlen felkészülésünk szépen sikerült, a bajnoki szezonban most tudtunk először kiemelten, technikailag-és taktikailag készülni az aktuális megmérettetésre. Viszont nagyon hiányzik a csapatnak, hogy több (most 3 fő) társcsapatunkban szereplő játékosunk nem tud velünk készülni. Ez az összeszokatlanság különösen látszott a neves ellenfeleinkkel szemben mutatott játékon. Említést érdemel még, hogy az „A” csoportban az ellenfeleinktől eltérően 4 kenguru lányunk szerepelt a csapatban.

 

A két stabil „A” csoportos ellenfelünk ellen, hamar kiderült, hogy a Törpördögök és a Sólymok egyenlőre még más szintet képviselnek. Hasonlóan, mint az U12-es bajnokságban, az U11-ben is viszonylag nagyobb a különbség az „A” és a „B” csoport között.

Az akarattal nem volt probléma, de a többi játékelemben a másodéves játékosoktól  többet vártam, a jövőben az „A” csoportban is vezéregyéniséggé kell kinőni magukat.

Visszatértünk a „B” csoportba, ami egyáltalán nem szégyen, hiszen az újonc, mindössze 3 hónapja kosarazó játékosainkat folyamatosan képezzük és építjük a csapatba .

 Ma is egy kis kengurut avattunk Takács Barni személyében, valamint további 4 játékos is szerepelt a csapatban, akik most ismerkednek a kosárlabda alapjaival.

Nem féltem a csapatot a januári fordulótól, szépen meg fogják tudni azt nyeri , és februárban pedig következhetnek a visszavágók. Célunk, hogy a bajnokság második szakaszára ott loholjunk a nyakukon és, hogy az utolsó fordulókban meglepetést okozzunk.

Gratulálok az ellenfeleknek, szépen teljesítettek, a Sólymok csapatjátéka számomra szimpatikusabb volt, viszont a Körmend 1-1 elleni játéka dominált a tornán, amely tornagyőzelmet ért.

 Köszönöm Szaka Zsuzsa kollégám segítségét az időkérésekben történt cserék jelzéséért.”