Friss hírek

A forduló sztárja: László Petike a Zeteverő!

 

 

A RICSILLA csapatai szemet  és szívet gyönyörködtető előmenetelt produkáltak az elmúlt időszakban, és így kivívtuk azt, hogy most már számottevő ellenfélként tartanak minket számon a pályán.

Ezek a sikerek azonban a sok edzői igyekezet és a biztos szakmai háttér ellenére sem lettek volna lehetségesek, hogyha nincsenek a nálunk sportoló, szívüket-lelküket beleadó gyermekek. 

Ez úton szeretnénk tisztelegni egyikük, a tehetséges sokaságból  is kiemelkedő teljesítményű sportolónk, László Péter előtt.

 

Vig Bálint, sportmunkatárs

 

 

Mészáros Richárd szakmai igazgató:

A RICSILLA lényege László Péter és a hozzá hasonló született tehetségek feltérképezése, inkluzív módon történő szakmai fejlesztése és menedzselése. Petike egy 2007-es születésű Zalalövői kisfiú, aki bizonyára nem kezd el kosárlabdázni, ha nem találkozik másfél évvel ezelőtt mozgó-edzői hálózatunkkal, amely immáron hét településen keresi a versenysportra alkalmas, de „települési hátrányban” élő fiatalokat.

Petike futóbajnok, számos hazai és nemzetközi rendezésű futóversenyen próbálták már legyőzni, de korosztályában 1500 méteren ez idáig még nem talált legyőzőre. Édesanyja Novák Nóra és édesapja László Balázs (akik egyébként szép magasak!) példaértékű nevelőmunkájának hatására nemcsak kimagasló sporteredményekkel, hanem kitűnő bizonyítvánnyal is rendelkezik Péter és talán a leglényegesebb, hogy az egészséges lelki fejlődése érdekében, heti rendszerességgel látogatja a család a Zalalövői Katolikus Templomot. Néhány hete volt szerencsém velük együtt részt venni a vasárnap 17 órakor kezdődő szent liturgián és nagyon elérzékenyültem, mikor megpillantottam Petikét, ahogyan csodaszép ministránsruhájában felolvasott és serényen szolgálta az oltárt.

Nem született labdazsonglőr a fiú, egy évvel ezelőtt még eléggé törte a labdát, de speciális képzésünkre, aminek az egyik sarkalatos pontja, hogy az első két évben kizárólag ellentétes oldalra képzünk, nagyon extrán reagált és úgy megtanult a bal kezével labdát vezetni, fektetett dobást dobni és passzolni, hogy finomabb lett a koordinációja balra, mint jobbra, szóval teljesen kétkezes lett a gondolkodása. U11-es korosztályban futógyorsasága és kétkezessége behozhatatlan előny. Természetesen sok kemény pillanatot éltünk át edzéseken, a RICSILLA válogatott edzőtáborokban, sőt még a mérkőzéseken is, hogy eljussunk erre a szintre, de Petike egy igazi harcos, felettébb terhelhető és helyén van az esze és a szíve is.

Most pedig nézzük, hogy „kis Ricsillagunk”, mivel is érdemelte ki a forduló SZTÁRJA elismerést:

A hétvégén mutatott teljesítménye és eredményessége egészen egyedi.

Szombaton a RICSILLA Zalalövő színeiben Tapolcán szerepeltek, ahol a Tapolcai Gazellák és a Tapolcai Sárkányok ellen léptek pályára az „E” csoportban. Petike mindkét mérkőzésen győzelemre vezette csapatát és kiváló védekezése mellett hihetetlen számokat produkált a kosárszerzéseket illetően:

a Gazellák ellen: 46  pont, még a sárkányok ellen: 47 dobott pont volt a teljesítménye! Két meccsen összesen 93 pontot szerzett a győzelmek besöprése mellett!

A lényeg pedig csak ezután jött! U11-es válogatottunk a legerősebb „A” csoportban, a régió TOP 3 csapata közözött lépett pályára a körmendi katlanban. Csoportban maradásért, a nagy hagyományokkal rendelkező ZTE KK „A” csapatával csaptunk össze, és történelmi sikert elérve 11 pontos győzelmet arattunk, ahol a legeredményesebb kosárszerzőnk szintén László Petike lett 19 ponttal. Szakmai értéke nem is a dobott pontjai voltak, hanem játékintelligenciája, ahogyan a kiélezett szituációkban önálló, taktikus döntéseinek köszönhetően bebiztosítottunk győzelmünket. Nem is tudjuk elképzelni, hogy mit jelenthet „falusi” lesajnált gyerekként a ZTE ellen győzelemre vezetni csapatunkat! Egy 11 éves gyermeknek higgyük el mindent…

Ez a RICSILLA, ezt és még sok minden mást szeretnénk megadni programunkban részt vevő fiataljainknak és általuk kedves családjaiknak is!

 

Hajrá RICSILLA, GRATULÁLUNK PETIKE!!!

 

Ricsi Bácsi