Friss hírek

Még van tennivaló, de jó az irány…

Országos Gyermek bajnokság Alsóház 1. Forduló “B” Csoport

Helyszín: Nagy Lajos Gimnázium

Dátum: 2019. febr. 17. Óra: 09:00

Játékvezetők:

MKOSZ ellenőr: Abdul-Ghafoor Beatrix

 

Böjtös-BAU RICSILLA Zalaszentgrót – Harcos Sólymok 51-49 (15-13, 16-16, 13-10, 7-10)

RICSILLA: Zoltán Levente 14, Kovács Ákos 10, Komlósi Ádám 9, Somogyi Ákos 6, Mesteri Tibor 5, Somogyi Botond 4, Sipos Ákos Patrik 2, Horváth Jenő Gergő 1, Varga Bálint, Gécsek Levente, Hoffmann Virág.
Edző:
Hoffmann Balázs

Hoffmann Balázs: Ismét a Harcos Sólymok csapata ellen léptünk pályára, ezúttal az ő hazai pályájukon, és picit más összetételben. Sajnos ismét sok lehetőségünk kimaradt az elején, és igazán a 3. negyed volt az, amikor összeállt a védekezésünk, és támadásban is sikerült “gólra” váltani az üres helyzeteket. A sok kihagyott dobás ellenére is szorosan alakult a mérkőzés, sőt a végén a Szombathelyiek még izgalmassá is tudták tenni a végjátékot, ahol mindkét csapat rengeteget hibázott, de a végén mi jöttünk ki győztesen ebből a kicsit kaotikus utolsó pár percből. Nagyon megérdemelték játékosaim ezt a győzelmet mindenki nagyon kitett magáért!

 

KANIZSAI VADMACSKÁK – Böjtös-BAU RICSILLA Zalaszentgrót 38-29 (15-10, 12-12, 2-6, 9-1)

RICSILLA: Komlósi Ádám 9, Sipos Ákos Patrik 4, Zoltán Levente 4, Somogyi Botond 3, Somogyi Ákos 2, Horváth Jenő Gergő 2, Mesteri Tibor 2, Hoffmann Virág 1, Kovács Ákos 1, Varga Bálint 1, Gécsek Levente.
Edző: Hoffmann Balázs

Hoffmann Balázs: Egyből következett a 2. mérkőzés, és sajnos folytatódott az előző végjáték kicsit ideges, sokat hibázó képe az 1. negyedben. Ehhez sajnos még az is hozzájárult hogy nem tudtunk kosarat szerezni. Az első hat percben minden dobásunk kiperdült, mindössze 1 db büntetőnk landolt a “helyén”. Szerencsére innen kezdve magára talált a csapat ekkor 9-1-et mutatott az eredményjelző. A negyed végén végre beesett néhány dobásunk, és ettől varázsütésre nyugodtabb lett a csapat, így jobban oda tudtunk figyelni a védekezésre is. A mérkőzés elejével ellentétben a félidőben már jobban dobtuk a büntetőket is, ezáltal “közel” tudtunk maradni az ellenfelünkhöz.
A második játékrészre kicsit változtatni kényszerültünk a szerkezetünkön, sérülés és fault probléma miatt. A 3. negyedben viszont remek védekezéssel meg tudtuk lepni a kanizsai lányokat, és fel is zárkóztunk a rengeteg kihagyott “ziccer” ellenére is 1 pontra. Sajnos a negyedik negyedben nem maradt már annyi lendület, hogy a mérkőzést is meg tudjuk nyerni. Nagyon örülök a látott teljesítménynek, mindenki tudott előrelépni a legutóbbi forduló óta, azt hiszem jó úton járunk.
Gratulálok mindkét csapatnak!