Egyéb sikereink Friss hírek

Nyugati Régiós Jamboree – Kiemelkedtünk a mezőnyből

Székesfehérváron került megrendezésre a Nyugati Régiós Jamboree, azaz a nyugat-magyarországi négy régió, fiú/vegyes bajnok csapatainak döntője. Játékosaink rengeteg edzéssel, bajnoki és felkészülési mérkőzéssel a hátuk mögött, és emiatt kellő önbizalommal, de hatalmas bizonyítási vággyal érkeztek a tornára. Külön motivációt jelentett számukra, hogy az Alba Regia Sportcsarnok impozáns termében léphettek pályára, amely egy U11-es játékos számára felejthetetlen élményt jelent.

MVM-OSE SIMBÁK – RICSILLA 55:140 (14:35, 7+ 8 : 29+5, 12:41, 14:30)

RICSILLA: Farkas Bence 40, Szabó-Haklits Márk 30, Lo Cheikh Ádám 29, Tarkó Döme Milán 20, Varga Enikő Mária 16, Sonkoly Panna Jázmin 4, Horváth Gergő 1, Némethy Gergely, Tar Patrik, Tarkó Dorina Maja

Mészáros Richárd és Mészárosné Darida Csilla: Az elődöntőt a negyedik régióból érkező MVM-OSE Simbák ellen játszottuk, és már az első perctől a kezünkbe vettük az irányítást, amelyet a mérkőzés végéig sikerült is fent tartanunk! Játékosaink nemcsak egyénileg domináltak technikai-taktikai szinten, hanem egymást is szemet gyönyörködtetően hozták helyzetbe. Külön öröm számunkra, hogy fizikálisan is komoly erőt tudtunk képviselni az egyébként rendkívül jó szerkezetű Sinbák ellen.

Két mérkőzés pihenőt követően a házigazda, Alba Fehérvár Cápák csapata ellen léptünk pályára a döntőben, akik hozzánk hasonlóan veretlenül jutottak el idáig. Az első negyed első felében felváltva estek a kosarak, de a 4. perctől robbantottunk és az elődöntőben mutatott kemény védekezésünkkel és hatékony támadásvezetésünkkel egy 17-0-s szériát produkáltunk. A második negyedben is hasonlóan kontrolláltuk a játék minden elemét. A második félidőre eldőltek a lényegi dolgok, de csapatunk továbbra is maximális koncentrációval tette a dolgát, külön ki kell emelni a három harcos amazonunkat, akik nemcsak helyt álltak a fiúk ellen, de sokszor komolyan meg is lepték őket.

RICSILLA – ALBA FEHÉRVÁR CÁPÁK 108-50 (23:7, 31+6 : 12+6, 34:3, 14:20)

RICSILLA: Lo Cheikh Ádám 28, Farkas Bence 26, Szabó-Haklits Márk 24, Tarkó Döme Milán 21, Sonkoly Panna Jázmin 7, Horváth Gergő 1, Tarkó Dorina Maja, Némethy Gergely, Varga Enikő Mária, Tar Patrik

Mészáros Richárd és Mészárosné Darida Csilla: Hatalmas gratuláció illeti csapatunk minden tagját, a szakmai és adminisztratív stábot, a szülőket és mindenkit, akik ehhez a nagyszerű teljesítményhez hozzájárultak. Külön köszönet Darida Károlyné Ani néninek, aki mindig ott volt a gyerekek mögött és a „kiskenguruk” képzésében is nagy szerepet vállalt. Varázslatos utazás volt ez a szezon ezzel a csapattal! Hálatelt szívvel fogunk erre életünk végéig visszagondolni, hogy közösen megélhettük ezt a csodát!