Egyéb sikereink Friss hírek

Ahol megjelennek a „RICSILLAGOK”, ott csodálatos dolgok születnek!

 

 

Ahol megjelennek a „RICSILLAGOK”, ott csodálatos dolgok születnek! -Futószalagon érkeztek hétvégén a történelmi sikerek

 

KENGURU 3×3 KUPA 2018 BUDAPEST BAJNOKA CÍM, majd délután KENGURU 3X3 KUPA 2018 ORSZÁGOS GYŐZTES, gyermek korosztály ORSZÁGOS II. HELYEZÉS és Birkózó Diákolimpia ORSZÁGOS DÖNTŐ 5. HELYEZÉS

 

 

Még mi edzők is csak kapkodtuk a fejünket sportolóink hétvégi teljesítményét látván! De nézzük sorjában:

 

Elsőként múlt pénteken, újdonsült „RICSILLAGUNK” Mészáros Ágoston lépett szőnyegre a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumot képviselve a Diák I. Kötöttfogású Birkózó Diákolimpia püskökladányi országos döntőjében 50 kg-os súlycsoportban. Abban a reményben tette mindezt, hogy régi vágyát teljesíthesse, miszerint szeretett iskolájának egyéni küzdősportolóként is szerezhessen dicsőséget és beverekedje magát a legjobb 10 versenyző közé.

 

Ügyes és kemény birkózásának köszönhetően egy végtelenül kimerítő nap után végül teljesültek álmai és ORSZÁGOS 5. HELYEZÉST ért el! Gratulálunk neki és a gimnáziumnak is a területi bajnoki címhez és az országoson nyújtott kimagasló teljesítményéhez!

Majd jött a lehetetlennek tűnő küldetés másnap szombaton: Kosárlabdázás Napja, Budapest Hősök Tere, délelőtt 3×3 KUPA budapesti forduló, délután a területi bajnokok döntője!

Két korosztályban neveztük csapatainkat KENGURU (U11) és GYERMEK (U12) a délelőtti programra, ahol Budapast bajnoka címért léptünk pályára. KENGURU csapatunk tagjai név szerint: Mészáros Ágota (RICSILLA), László Péter (RICSILLA „RICSILLAG”), Török–Papp Benedek (RICSILLA „RICSILLAG”) és jó barátunk Hadnagy Csanád (KÖRMENDI TÖRPÖRDÖGÖK). Érdekessége volt csapatunknak, hogy a RICSILLÁS gyerkőcök mindegyike a Zrínyi Miklós Gimnázium 6. osztályos tanulója, amit lassacscskán „Aranyos” évfolyamnak kell neveznünk. Hibátlan játékkal, nem kis meglepetésünkre vereség nélkül zártuk a délelőtti programot, így csapatunk Budapest Bajnoka lett és kvalifikálta magát a délutáni „Bajnokok Ligája” döntőjébe, ahol volt szerencsénk az ország krémjével találkozni, akiket 2 db négyes csoportba sorsoltak a szervezők.

Harcos és okos játékkal csoportunk élén végeztünk, majd jött a keresztjáték, amely az egész napos esőzésben töltött mérkőzések után fizikálisan már nagyon megterhelő volt Az akadályokat azonban most is simán vette a társaság: behúztuk az elődöntőt is, így máris a bajnoki címért mérkőzhettünk. Ellenfelünk a soproni csapat kihasználva, hogy ők csak délután kezdték a napot, nekünk rontottak és úgy tűnt kivégeznek bennünket, de jött egy időkérés, majd mesébe illő kinti dobásokkal hosszabításra mentettük a menthetetlent. A szabályok szerint ilyenkor az győz, aki előbb elér 2 pontot. Sajnos a soproniak kezdtek és be is találtak, így újra a bajnoki cím küszöbén állhattak, de jöttünk mi és mindent egy lapra feltéve egy huncut zárást követően hihetetlen utolsó, mindent eldöntő kinti dobással (Hadnagy Csani) – ami 2 pontot ért – bezártuk ellenfefünk előtt a győzelem kapuit és ugyanazzal a lendülettel a Mennyben érezhettük magunkat! Még mindig nehezen hihető, hogy az ország legjobb 3×3-as csapata lettünk U11-es korosztályban!

A rossz idő végett és a szervezők döntése alapján U12-es csapatunk szabad kártyával becsatlakozhatott a délutáni döntők küzdelmeibe, ahol szintén pályára léptek ”RICSILLAGOK”, hiszen Mészáros Ágoston és Török–Papp Benedek is a csapatban voltak, kiegészülve Horváth Nimróddal (RICSILLA) és a vajkezű Hadnagy Csanival (KÖRMENDI TÖRPÖRDÖGÖK). Ahhoz képest, hogy a csapatból két fiú is egy évvel fiatalabb volt a korosztálynál és hogy mellette, párhuzamosan az U11-es döntőt is végig játszották, ettől a csapatunktól talán még nagyobb eredmény a döntőbe jutás, ahol a rutinosabb paksi fiúkkal szemben ugyan alulmaradtunk, de így is nagy eredmény az Országos II. helyezés.

 

 

Szívből gratulálunk Srácok és Ágota, nagyon büszkék vagyunk Rátok, felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak!

 

 

képek forrás: streetballnet.hu