Egyéb sikereink Friss hírek

Zalaegerszeg – Pécs – MADRID!

Mészáros Ágoston álma valóra vált: az európai kosárlabdázás fővárosában, Madridban folytatja a pályafutását

Az a megtiszteltetés érte a fiatal kosarast, hogy elsőként képviselheti a magyar férfi kosárlabda utánpótlást a kosárlabdázás európai szentélyében, Madridban. Ágoston tavalyi szezonja nevelőegyesületében, a zalaegerszegi székhelyű RICSIILA Sportban indult, majd a Jan Pavlík vezette, Atomcity-RICSILLA néven közösen induló csapattal sikert sikerre halmozott az EYBL U14 nemzetközi ligában. Ágostont a mérkőzéseken mutatott kimagasló teljesítményének köszönhetően több külföldi neves klub is próbajátékra hívta, így például nagy élmény volt részt vennie a szlovén Olimpija Ljubljana, vagy az olasz Treviso Basket edzésein, de kisebb kluboknál is vendégeskedett.

A zalaegerszegi kosaras további fejlődésének érdekében először Magyarországon váltott csapatot és a RICSILLA csapatától a lehető legjobb helyre, a Rátgéber László vezette, pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai programjához csatlakozott. Idén ősszel viszont megérkezett az a hívás, amely minden fiatal kosaras álma, hiszen Ágostont a Real Madrid szakmai partnereként tevékenykedő Zentro Basket Madrid Akadémia elnöke és szakmai vezetője invitálta klubjához. Ágoston szülei és Rátgéber László is egyetértettek abban, hogy ekkora lehetőség csak egyszer adódik egy magyar kosaras életében, így minden segítséget megadtak a mindössze 14 éves tehetségnek, hogy az adminisztrációs terheket leküzdve  szeptember 20-án megérkezhessen Madridba. Az első 60 nap nagyon izgalmas és kihívásokkal teli volt, de végül Ágoston jól vette az akadályokat és a 2+2 évre kötelezte el magát a klubhoz.

Nagy büszkeséggel tölt el minket a lehetőség, amit Ágoston kapott, és szurkolunk neki, hogy munkamoráljának és a sportág iránti alázatának köszönhetően nemcsak, hogy megállja a helyét, hanem további magyar tehetségek számára is utat tör Európa legerősebb bajnokságába!

További részletek hamarosan …